Lijst 8 en D66 maken zich zorgen over toekomst van het kunstonderwijs

Lijst 8 en D66 maken zich zorgen over toekomst van het kunstonderwijs

MIJDRECHT –
De provincie Utrecht geeft aan zich in te willen blijven zetten op kunst, cultuur- en erfgoededucatie, waarvoor hulde. Maar feitelijk vermindert de provincie haar taken en middelen drastisch en dreigt er in 2013 een bezuiniging van meer dan 40%. Voor de samenwerkende uitvoeringsorganisaties Kunst Centraal (kunst- en cultuureducatie) en Landschap Erfgoed Utrecht (erfgoededucatie) betekent dit ook een bezuiniging van hun budget van meer dan 40%. En dat terwijl 15% bezuiniging op gesubsidieerde instellingen het provinciale uitgangspunt is. Volgens Kiki Hagen, fractievoorzitter van Lijst 8 kan ?zo?n grote en snelle bezuiniging nooit opgevangen worden. Niet door Kunst Centraal en niet door anderen.?